Lexmark E232

 

 

Lexmark E232

No.:II

 

MODEL Lexmark E 232
Tip Laser
Problem Totalno crnilo na papiru
Zatečen TONER OBNOVLJEN Nepoznat  
Utrošena tinta po glavi ml          
Broj otisaka
2600
Utrošeno vrijeme 2 sata dijagnostike + zamjena Tonera i OPC Druma
Popravak Korisnik ODUSTAO

 

Znači imamo sljedeći problem: Korisnik donio na servis Lexmark E232. Kaže dobio ga na poklon. Vuče crnu mrenu preko cijele stranice Hajde da vidimo dali ga možemo osposobiti. Budžet je 200 + 100 kn + PDV. Toner + servis OPC- a. Naime problem je tipičan za ovaj Lexmark E 232 kad se koriste neprovjereni zamjenski toneri. Pogledate i jednog prethodnog pacijenta sa sličnim problemom

Računamo da treba zamijeniti toner u toner kazeti. Što baš i nije baš ugodan posao. Istresti loš toner očistiti kazetu i napuniti je sa provjerenim tonerom. Zatim potrebno je servisirati OPC Drum jedinicu. I to bi trebalo bito to.

Međutim ubrzo se pokaže da je ova OPC Drum jedinica već bila servisirana. Naime zamijenjeni su vitalni dijelovi. OPC bubanj i silikonski nož za skidanje otpadnog tonera. Znači imamo novi OPC i novi nož. I novi toner. Ali otisak vidite gore. Netko je imao totalni promašaj na navedenom uređaju.

Da bi ovo riješili i dijagnosticirali bilo je potrebo dva sata natezanja isprobavanja raznih varijanti i testiranja kako bi ostali u granicama budžeta.. Konačne rezultate imate u nizu. Isto tako bitno je uočiti da navedeni printer na brojčaniku ima tek 2600 otisaka. A već ima problema gornjoj slici. Nevjerojatno. Katastrofa. Mora da je tu bila neka druga igra u pitanju

Inače životni vijek ovog uređaja je 50 000 - 75 000 otisaka. Znači profesionalni laserski printer s obzirom na današnja mjerila

Nažalost kao smo morali zamijeniti OPC Drum jedinicu drugom repatriranom == 300 kn + PDV, kao i toner sa Adriatix zamjenskim tonerom za E 232 == 200 - 300 kn ovisno o kapacitetu tonera, nismo bili u mogućnosti postići onu budžet cijenu od od 300 kn +PDV. I korisnik je odustao od servisa za ovaj Lexmark E232. I sad je ovaj 100% ispravan završio u našoj ponudi.

Pazite ima svega 2600 otisaka. Što odgovara utrošku jednog jedinog tonera.

Znači ukoliko kupujete zamjenske tonere za vaš Lexmark laserski printer dobro pazite što kupujete i gdje kupujete da ne bi i vi na svojoj koži iskusili jedno ovakvo iskustvo !

Zaključak:

Ukoliko vas zanima jedan ovakav robustan i pouzdan laserski printer požurite. Na lageru imao tek 5 ovakva reparirana Lexmark E 232. Pogledate li malo bolje ove gornje probne otiske onda vas ne moramo uvjeravati da je ovo za relativno malo novaca jedan profesionalan laserski printer sa IDEALNIM ZACRNJENJEM ZA FILMOVE i slične profesionalne potrebe.

Pazite današnji novi laseski printeri nisu ni blizu ovome modelu za ovakve potrebe jer se od njih danas zahtjeva da pruže što više otisaka uz što manju potrošnju tonera. Te je zacrnjenje kod njih fiksno podešeno a kod ovog Lexmarka zacrnjenje mijenjate u koracima od 0 - 10 !! A u draiveru ima postavke za desetak različitih papira i težina papira! Pazite između ostalog imate i Post Sript draiver i DIREKTAN PROLAZ PAPIRA

 Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeai ili preporueujuai drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.